Μεταφορά τεχνογνωσίας Χιούστον στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα : Margetis Maritime Consulting

November 7, 2019

Μεταφορά τεχνογνωσίας Χιούστον στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα : Margetis Maritime Consulting

November 7, 2019

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης πορείας και συνεχούς ανάπτυξης στον Πειραιά, η εταιρεία Margetis maritime consulting μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι σε νέα γραφεία στην ακτή Μιαούλη 67 με θέα στο λιμάνι. Στα εγκαίνια που έγιναν προ ημερών ο κ. Γιώργος Μαργέτης, Διευθύνων Σύμβουλος και στενοί συνεργάτες του μίλησαν στο maritimes.TV για τα σχέδιά τους για το μέλλον.

«Τα νέα γραφεία αντικατοπτρίζουν την εξωστρέφεια που θέλω να δώσω στην εταιρεία. Είναι ένα ορόσημο,» είπε ο κ. Μαργέτης, εξηγώντας πως  μεταξύ των στόχων είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Χιούστον στην Ελλάδα.

Ρόλο κλειδί στην προσπάθεια έχει ο κ. Αντώνης Παναγιωταρέας, Senior Surveyor- President Manager, που εδώ και τρια χρόνια προσφέρει one stop solutions στις αναζητήσεις της ελληνόκτητης ναυτιλίας, κι όχι μόνον, στο Χιούστον.

«Ξεκινήσαμε με τη ναυτιλία, αλλά επεκταθήκαμε και στον τομέα της ενέργειας» δήλωσε ο κ. Παναγιωταρέας, εξηγώντας πως στο Τέξας η τεχνογνωσία είναι δεκαετίες μπροστά.

«Εμείς έχουμε αυτή την τεχνογνωσία και μπορούμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να αναπτύξει τα αποθέματα της χώρας μας. Παράλληλα, προσπαθούμε να φέρουμε και επενδύσεις από τις ΗΠΑ για επισκευές drillships στην Ελλάδα,» πρόσθεσε.

«Το Χιούστον είναι η Μέκκα της τεχνολογίας της πετρελαϊκής ζώνης. Ό,τι το καλύτερο υπάρχει στο χώρο του offshore drilling πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκεται εκεί,» σημείωσε ο κ. Μαργέτης.

«Το πετρέλαιο δεν θα φύγει από κοντά μας τουλάχιστον τα επόμενα 30 χρόνια. Μέχρι να γίνει η αλλαγή θα βασιζόμαστε στο πετρέλαιο και φυσικά το φυσικό αέριο ανεβαίνει δυνατά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εταιρίες πρέπει να προσαρμόζονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών» είπε από την πλευρά του ο κ. Τάσος Γκάρης, London Liaision Representative.

συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος

camera: studio Panos Halkidis

Source: tv.maritimes.gr